Hoito

Lääkehoito: Hoitona voi kokeilla tulehduskipulääkettä (tabletteina) kuuriluontoisena.
Kipukompressiohoito: Kipukohtaan levitetään kipuvoidetta, esimerkiksi Mobilat -voidetta. Levitä Mobilat -voidetta kipualueelle ja laita kelmu voitelukohdan päälle sekä sukka jalkaan. Anna vaikuttaa yön ajan.
Lääkäri voi laittaa kortisoni-injektion kipukohtaan, esimerkiksi kantapäähän (tulehdus kohtaan). Injektiohoidosta (piikityshoidosta) on vaihtelevaa hyötyä.

Muut hoitokeinot: Kantapään alle voidaan laittaa, esimerkiksi silikonista valmistettu pehmuste. Kalvojännettä voidaan hieroa käsin tai esimerkiksi golf-pallon avulla. Pallo asetetaan lattialle ja jalkapohjaa hierotaan palloa vasten. 
Lisäksi on olemassa yöortooseja, jotka estävät jalkaterää ojentumasta yön aikana ja näin estävät jalkapohjan jännerakenteen kiristymisen. Kun jalkaterä on yön ajan ojentuneena, jalkapohjan jännerakenne pääsee "kutistumaan"/ kiristymään. 
Plantaarifaskiittia voidaan hoitaa myös urheiluteippauksen avulla.

 
Hiero kireää jalkapohjan kalvojännettä, esimerkiksi käden rystysillä tai peukalolla. Hiero jalkapohjaa aamulla ennen vuoteesta ylös nousemista. Yleensä kipu tuntuu ikävältä aamulla, kun jalan laittaa lattiaa vasten ja lähtee kävelemään. 
Hiero jalkapohjaa useita kertoja päivän aikana.
Alisivut (3): Jumppa Sidoshoito Venyttely
Comments